لینک دانلود خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع : .doc ( قابل ویرایش اماده پرینت )
تعداد : 11 صفحه
قسمتی متن :
نقش پروتئین رژیم غذایی
پروتئین مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. ساختمان انها نه تنها کربن، هیدروژن اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت گاهی گوگرد موجود باشد.
پروتئینها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش انها تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته ساختن بعضی هورمون ها، انزیم انتی کورها، تبدیل انرژی شیمیایی کار انتقال اکسیژن هیدروژن متنوع باشد.
ویژگیهای فیزیکو– شیمیایی پروتئین ها
الف) هیدرولیز پروتئین اسیدهای امینه بدست اید.
تعداد اسیدهای امینه بیست عدد باشد بعضی انها «اساسی» هستند عبارتند : لیزین, تریپتوفان فینل الائین, متیونین, ترئونین, لوسین والین چون بدن انسان قادر نیست انها بسازد، حتما باید توسط غذا تامین گردند.
ب ) ترکیب اسیدهای امینه هم، پلی پپتیدها بوجود ایند. ترکیب پلی پپتیدها هم، تعداد قابل توجهی مولکول پروتئین حاصل شود.
متابولیسم اسیدهای امینه
اسیدهای امینه شکل نهایی متابولیسم پروتئین هستند، قابل انتشار بوده شامل مواد سادهای است مصارف مختلفی دارند:
الف) ذخیره موقتی بافت ها
ب) سنتز پروتئین ها: اسیدهای امینه بافتهای مختلف، پروتئین سنتز شوند.
ج) دز امیناسیون – ترانس امیناسیون: سوختن اسید امینه، بعد انکه اسید امینه عامل امینی (NH2) دست داد، یک اسید چرب باقی ماند حدودا 90 درصد انرژی موجود اسید امینه گیرد زمان کمبود انرژی مصرف بیش حد پروتئین، اسید امینه پس دست دادن ازت خود سوزد.همچنین اسیدهای امینه بدن جا جا کردن ازت (ترانس امیناسیون) یکدیگر تبدیل شوند.
مقدار نیاز پروتئین یک ورزشکار
پس اینکه فرد ورزشکار میزان انرژی نیازش اطلاع کافی دست اورد، بایستی 15 17 درصد میزان انرژی دست اورده ، تقسیم عدد 4 کند ، عدد دست امده گرم پروتئین نیاز ورزشکار است باید طریق غذا طول روز تامین شود. ورزشکارانی نیاز افزایش حجم عضلات دارند، 17 درصد دیگر ورزشکاران 15درصد انرژی، محاسبه پروتئین نیاز باید استفاده کرد.
17 – 15 درصد میزان انرژی نیاز ورزشکار (تقسیم بر) 4 = گرم پروتئین نیاز ورزشکار
منابع غذایی پروتئین ها
پروتئین بخشی ترکیبات مواد غذایی هستند مقدارهای مختلف انها موجودند.
پروتئین دارای منشاء حیوانی کیفیت خوبی دارند. وجود بعضی مواد غذایی گیاهی «حبوبات، غلات، نان...) دارای مقادیر کمی پروتئین هستند ارزش حیاتی انها پایین تر پروتئین حیوانی است، اما مقدار انها جالب توجه هستند. منابع غنی پروتئین بطور کامل توضیح دهیم:
1-گوشت قرمزگوشت گاو، گوسفند، اسب، صرف نظر انکه چه قسمتی بدن حیوان باشد، دارای ویژگیهای تغذیه شبیه هستند. مزیت تغذیه گوشت غنای پروتئینی بستگی دارد (15 20% گوشت، پروتئین است). گوشت غنی فسفر، اهن ویتامین گروه B (مخصوصا B1 ) است. میزان چربی حسب نوع حیوان قسمت بدن طور قابل توجهی متغیراست. طور متوسط 170 کیلوکالری هر 100 گرم، انرژی تولید کند. ارزش غذایی « گوشت قرمز برابر گوشت سفید» است. گوشت کاملا پخته شده همان ارزش گوشت خام گوشتی دارد مختصرا پخته شده باشد. اما پختن کامل بین بردن انگل (مخصوصا تنیا ) لازم است.
ویژگیهای خاص بعضی گوشت قرمز
- گوشت گوسفند اغلب چرب است، حتی وقتی کم چربی بخش انها مصرف گردد. - گوشت گوساله غنی نوکلئوپروتئین است مصرف خیلی زیاد تواند عمل عضلات مختل کند.
- اسب دارای گوشت کم چربی است (2% چربی). برخلاف انچه مدتهای مدید فکر شد، نباید بصورت خام مصرف شود.
- گوشت ترجیحا بهتر است بصورت کباب بریان شده مصرف گردند گوشتهای سرخ شده، روغن پرشده، ابگوشت سس چرب دارای هضم مشکل هستند، خودداری شود.
- گوشتهای چرخ شده نباید مصرف گردند، مگر رعایت احتیاط کافی بصورت گوشت چرخ شده یخ زده . اگر گوشت منزل، خودتان چرخ کرده دو ساعت بعد، مصرف کنید خیلی بهتر است اینکه چرخ کردن گوشت توسط فروشنده مقابل خودتان انجام شود دو ساعت بعد مصرف گردد دمای 19- درجه فریز شود.
- گوشتها نباید بصورت خام مصرف کرد.
برای خریداری گوشت حتما تازگی زمان تولید دقت کنید نگهداری طولانی دمای 18- درجه نگهداری شود.
نگهداری طولانی مدت کیفیت بهداشتی پایین، ارزش غذایی پروتئین موجود گوشت کاهش دهد.
2-فراورده امعاء احشاء، ماکیان گوشت شکار
الف) امعاء احشاء: زبان دل دارای ارزش تغذیه نزدیک گوشت هستند.
- جگر جالب احشاء است. همین جهت است مصرف یک بار هفته ورزشکاران توصیه کنیم (اما نباید بیش یک بار هفته مصرف گردد چون دارای نوکلئو پروتئین کلسترول است). جگر یک منبع قابل توجه پروتئین( 20 22 درصد)، اهن، عناصر کمیاب، فسفر، ویتامین گروه B (B1, B2, B6, pp, B12) ویتامینAاست. جگر بره دارای ارزش تغذیه معادل جگر گاو(غنی جگر) است.
- امعاء احشاء دیگر: پاچه، کله، سیرابی، مغز نظر بافت عضلانی فقیر، اما غنی نظر نوکلئو پروتئین هستند قابل مقایسه ارزش تغذیه جگر نمی باشند. پس انها باید خیلی کم مصرف کرد. چون دارای چربی زیاد هستند، خصوصا زمان پیش مسابقات نباید مصرف شوند.