سامانه بازاریابی فایل های دانشجوئی

جستجو پیشرفته فایلهای دانشجویی از سایت های مختلف علمی ایران

سامانه بازاریابی فایل های دانشجوئی

جستجو پیشرفته فایلهای دانشجویی از سایت های مختلف علمی ایران

تحقیق کاربرد اولترا سونیک صنایع غذایی بسته بندی صنایع غذایی


لینک دریافت فایل خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش اماده پرینت )

تعداد : 31 صفحه


 قسمتی متن : 

 

کاربرد اولترا سونیک صنایع غذایی بسته بندی صنایع غذایی

چکیدهنحوه استفاده امواج اولتراسوند صنایع غذائی دو گونه است. کاربرد اولتراسوند شدت بالا شدت پائین. امواج اولتراسوند شدت پایین عنوان روش تجزیه‌ای تهیه اطلاعات مربوط ویژگی فیزیکی شیمیایی مواد غذایی استفاده شود. حالت توان کار رفته حدی پائین که پس قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری خواص فیزیکی شیمیایی مواد غذایی ایجاد نمی شود نتیجه تکنیک non-destrusive غیر مخرب گویند توان اندازه گیری ضخامت، تشخیص جسم خارجی، اندازه گیری فلوریت، تعیین ترکیبات متشکله، اندازه ذرات، غیره استفاده کرد. حالیکه امواج اولتراسوند شدت بالا که انها توان بالا استفاده شود عنوان ابزاری تغییر ویژگی مواد غذایی نظیر هموژنیزه کردن، تمیز کردن، استریل کردن، حرارت دادن، امولسیفیه کردن، مهار فعالیت انزیم میکروبها متلاشی کردن سلول، تشدید واکنش اکسیداسیون، اصلاح گوشت، اصلاح کریستالیزاسیون، . . . استفاده شود.

مقدمه هدف تمامی صنایع فرایند کننده مواد غذایی تولید فراورده‌ای کیفیت بالا حد امکان حداقل هزینه باشد که فراورده اثر قرار دادن مواد اولیه معرض یک سری فرایند مانند حرارت دادن، خنک کردن، فشار اختلاط و. . . تولید شود. تنوع مواد خام شرایط فرایند سبب بوجود اوردن فراورده‌ای کیفیت غیر قابل پیش بینی می‌شود. بهمین دلیل بایستی کارخانجات مواد غذایی ویژگی مواد اولیه تعیین کرده هر مرحله فرایند، ماده غذایی شرایط فرایند کنترل نمایند ویژگی فراورده نهایی حد امکان مشابه ویژگی مطلوب قبل پیش بینی شده باشد.

کاربردهای مختلف اولتراسوند رابطه مواد غذائی حدود 50 سال پیش شروع شده حال حاضر کاربرد زیادی کنترل عملیات فرایند مواد غذایی پیدا کرده پیشرفت زمینه میکروالکترونیک سبب شده که بتوان اولتراسونیک اندازه گیری دقیق هزینه نسبتا پایین استفاده کرد.

در روش یک طول موج صوتی دامنه زیاد درون ماده ازمایش منتشر شود. سپس طریق سنجش تاثیر متقابل بین طول موج ماده، اطلاعاتی خواص ماده بدست اید.

اولتراسوند مزایای اساسی نسبت سایر روش تجزیه‌ای تکنیک استفاده کنترل عملیات فرایند مواد غذایی دارد، زیرا حالیکه بسیاری روشها تخریبی وقت گیر بوده نیاز نیروی کار زیاد اماده کردن مقادیر زیادی نمونه چنین وجود سیستم که نور خود عبور دهند دارند، روش نیازی اماده سازی نمونه نداشته، دقیق نسبتا ارزان تواند سرعت (کمتر یک ثانیه) طور غیر تخریبی طی فرایند مواد غذایی تعیین ویژگی کیفیت غذاها حتی مواد غذایی تغلیظ شده لحاظ نوری کدر کاربرده شود بنابراین سبب افزایش راندمان کاهش هزینه تولید محصول شود. نتیجه انتظار رود اینده اولتراسوند عنوان یک ابزار اصلی تحقیق تهیه اطلاعاتی راجع رابطه بین خواص فیزیکو شیمیایی غذاها ویژگی ملکولی ساختمانی انها منظور بررسی مداوم بهتر کیفیت خواص مواد غذایی طی تولید نگهداری عنوان on-line sensor کاربرده فزاینده‌ای داشته باشد.

از جمله کاربردهای مفید امواج اولتراسوند بررسی بافت، ویسکوزیته غلظت برخی مواد غذایی جامد مایع، اندازه گیری ضخامت، سطح درجه حرارت چنین تعیین ترکیبات میوه ها، سبزیها، گوشت، لبنیات سایر محصولات است. علاوه این، استفاده اولتراسونیک بدست اوردن اطلاعات مواردی که کمک سایر روش دشوار براحتی امکان پذیر سازد. جمله کنترل بازرسی مداوم اتوماتیک عملیات خط تولید نظیر تعیین اندازه ذرات تولید شده بوسیله هموژنایزر، اسیاب کلوئیدی مخلوط کن باشد، چنین تعیین میزان جرم گرفتگی لوله ها، ضخامت لایه‌های شکلات شیرینی جات ضخامت چربی بافت بدون چربی گوشت اندازه گیری مایعات موجود تانکها تعیین درجه حرارت شرایطی که استفاده سنسورهای متداول امکان پذیر نمی باشد.

بخش سیستم اندازه گیری طریقه اولتراسونیک

اجزاء اصلی بیشتر سیستم اندازه گیری اولتراسونیک عبارتند از: 1- قطعه اندازه گیری measurement cell 2- مولد موج الکتریکی signal generator 3- مبدل transducer، 4- اسیلوسکوپ . ساده گسترده تکنیک استفاده اولتراسونیک، تکنیک- pulse echo (پالس- اکو) است. مولد موج الکتریکی یک پالس الکتریکی فرکانس دامنه مشخص تولید کند. سپس مبدل، پالس الکتریکی پالس اولتراسونیک تبدیل کند. پالس نمونه موجود قطعه اندازه


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.