لینک دانلود خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .docx ( قابل ویرایش اماده پرینت )
تعداد : 8 صفحه
قسمتی متن :
چیدمان اشپزخانه
بسیاری خانمها هنگام میهمانداری اشپزی شلوغی دور خود اعصابشان خرد میشود نمیدانند چگونه باید ارامش اعصاب خود دست اورند. حال که چیدمان اشپزخانه بویژه داخل کابینتها، کار بسیار اسان میکند.
در اینجا چند نکته کلیدی چیدن بشقابها، لیوانها، قاشق، چنگالها دیگر ظروف کابینتها اشاره میکنیم. ابتدا باید نکته توجه داشته باشید که هر دست ظروف مانند بشقابها لیوانها یک کابینت قرار دهیم.
بشقابها کابینت نزدیک میز، چاقوها کشوی مخصوص لیوانها کابینت نزدیک یخچال قرار دهید.
یخچال فریزر خود مانند کابینت طبقهبندی کنید. سبزیها، میوهها، لبنیات، غذاهای اماده، گوشت مرغ هرکدام یک طبقه قرار دهید وسیله دسترسی انها اسانتر کنید.
بعضی ظروف همیشه کار نمیایند. دسته ظروف که دمدستی نیستند کابینتهای بالا که دسترسی اسانی ندارند، قرار دهید.
هر 6 ماه یکبار انبارگردانی کنید. وسایل داخل کابینتها بررسی کنید تعدادی ظرف وسیله غیرضروری انبار منتقل کنید وسایل بیمصرف دور بریزید.
وسایلی که هر روز استفاده میکنید کابینتهای دمدستی قرار دهید. برخی وسایل مخصوص دستهبندی طبقهبندی وسایل اشپزخانه میتوانید فروشگاههای پلاستیکفروشی تهیه کنید. کار شما چیدن منظمتر وسایل خود کمک میکند. سعی کنید همیشه فهرست کارهایی که باید انجام دهید خریدهایی که باید بکنید یک اویز زیبا جلوی چشم خود قرار دهید.
برای نظافت اسانتر داخل کابینتها یخچال سفرههای پلاستیکی مخصوص استفاده کنید. کار شما کمک میکند کشیدن یک دستمال سریعتر کابینتها داخل طبقات یخچال تمیز کنید.
بسیاری کارشناسان بهداشتی معتقدند سینک ظرفشویی الودهترین قسمتهای خانه است. تمیز کردن میتوانید اسکاچ نمک استفاده کنید. ضمنا اسکاچ دستمال نظافت اشپزخانه هرچندروز یکبار افتاب مایع سفیدکننده قرار دهید.
سعی کنید بالا کابینتهای خود خیلی شلوغ نکنید. کار دست شما انجام بهتر امور میبندد. وسایل دکوری اضافه، ظروف غیرقابل استفاده ... کابینتها اندازه دارد، سعی کنید اندازه نگه دارید.
هنگام اشپزی هود اشپزخانه روشن کنید بوی غذا داخل فضای خانه نپیچد. اگر هود ندارید، میتوانید اسپریهای خوشبوکننده هوا بهره بگیرید.
با داشتن یک اشپزخانه خلوت، مرتب زیبا هرچند کوچک میتوان اشپزی لذت برد.
پیشخوان اشپزخانه
یکی نکاتی که طراحی دکوراسیون نقش اساسی بازی میکند، پیشخوان سطح کابینتهای اشپزخانه است. اگر هنگام طراحی انتخاب کابینتها دقت لازم طراحی پیشخوان کنید، کل اشپزخانه نمایی زیبا پیدا میکند. سعی کنید رنگ کابینتها پردههای اشپزخانه شما همخوانی داشته باشد.
نکات کاربردی چیدمان اشپزخانه مدرن
در میان فضاهای متفاوت خانه جایی کمترین توجهی امر دکوراسیون شود اشپزخانه سوی طراحان داخلی «قلب خانه» لقب گرفته است. اینکه امروزه اشپزخانه دلیل میزان وقتی اعضای خانواده سپری کنند یکی اصلی فضاهای خانه محسوب شود ولی همچنان تمرکز اعضای خانواده ایجاد فضایی مطلوب زندگی متوجه اتاق نشیمن است. اگر کمی دقت حوصله موضوع بنگرید متوجه خواهید چرا سال حضور خانواده رستوران پررنگ تر سابق شده مطمئنا علت مرز نهایت رسیدن فروش مراکز تهیه غذا خواهید فهمید، وقتی کدبانوی منزل مجبور کار یک مطبخ معمولی غیر جذاب چطور تواند پخت پز حوصله خرج دهد. همان طور برقراری تناسب میان دو عنصر رنگ نور کارکرد مناسب، زیبایی بصری، هارمونی فضایی انتقال انرژی مثبت دیگر اتاق منزل نقش دارد، اشپرخانه نوع رنگ بندی اتاق استفاده نور طبیعی کمک بزرگی مطلوبیت فضا کند.پیشنهاد طراحان داخلی طراحی اشپرخانه مدرن استفاده رنگ روشن درخشان نظیر نارنجی، قرمز، زرد سبز حس زنده بودن شکوه اشپزخانه ارمغان اورند. حس حاصل تقابل رنگ دیوارها وسایل است. هرگاه احساس کنید نیاز روحی جدید اشپزخانه دارید اسانی توانید دیوار رنگ مورعلاقه تان بپوشانید. نخست کل دیوارها رنگ سفید کرم بسیار روشن دراورید. دقت کنید زیرسازی رنگ درستی صورت گیرد سطح دیوار صاف یک دست باشد سپس، نوارهای باریکی کاغذ تهیه کنید درون انها تیغ ببرید. نوارها دیوارها قرار دهید درون شان رنگ امیزی کنید. مثلا اگر زمینه اصلی کرم رنگ است، توانید نوارها رنگ سفید استفاده کنید. پس اینکه رنگ خشک شد، نوارها صورت افقی قرار دهید خطوط افقی دیوار پدید اورید. اینکه خطوط صاف موازی باشند، دقت بسیاری لازم است. منظور توانید مثلا کشیدن خطوط عمودی، بالا پایین دیوار فاصله 10 سانتیمتری علامت گذاری کنید بتوانید نوارها دقیقا موازی قرار دهید. جدا نحوه رنگ امیزی تامین روشنایی وسیله هالوژن، لامپ فلورسنت، چراغ اویزان پیشخوان نصب پرده توری اشپزخانه مشرف فضای بیرونی انجام گیرد توجه چیدمان وسایل محیطی اشپزخانه ایجاد فضایی بتوان بدون دغدغه فعالیت پرداخت اهمیت ویژه دارد. طور کلی اشپزخانه سه مرکز مهم وجود دارد مکان قرارگیری شان، محل مناسب بقیه لوازم تعیین کند. سه مرکز عبارتند مرکز نگهداری مواد غذایی (یخچال فریزر)، مرکز پخت پز (اجاق گاز فر) مرکز شست وشو (Sink ماشین ظرفشویی). واقع اغلب مراحل اشپزی حاصل حرکت متمادی فرد بین سه نقطه اصلی است. مثلث کار همچنین امکان دارد فرد ارامش خاطر دور هرگونه حوادث خطرناک معمولا اشپزخانه اتفاق افتد، فعالیت مشغول شود. استفاده مثلث کار توجه چگونگی پلان اشپزخانه اهمیت بسیاری دارد. معمولا اشپزخانه صورت باریک مستطیلی شکل، راهرویی، L شکل U شکل اوپن تعبیه شده اند. اشپزخانه باریک مستطیلی شکل: اشپزخانه معمولا امکان اختصاص تنها یک دیوار طولی کابینت بندی همچنین مراکز اصلی یادشده وجود دارد دیوار طولی دیگر نقش محدودکننده فضا داشته اشپزخانه سیستم باز پیشخوان غذاخوری طول مستطیل کم عرض واقع شود. اشپزخانه راهرویی: اشپزخانه همان شکل فرم نمونه قبلی داشته ولی جهت عریض تر بودن مستطیل، امکان اختصاص دو طول مراکز یاد شده وجود دارد. اشپزخانه L شکل: چنین اشپزخانه یک عرض یک طول مستطیل کابینت بندی همچنین مراکز پخت وپز تواند اختصاص یابد. نقشه ایجاد مثلث کاری عملی است. اشپزخانه U شکل: نقشه ایده ال فرم مثلث کار اشپزخانه ترتیب هر راس مثلث تواند یک ضلع مستطیل واقع شده صورتی فواصل سه راس یکسان باشند، مثلث متساوی الاضلاع ایجاد شود. نتیجه فرد حرکت ما بین مراکز طی مسیری یکسان امکان پذیر بوده طریق بازدهی کار سریع تر بهتر خواهد بود. طبق علم ارگونومیک حاصل جمع طول اضلاع مثلث (محیط مثلث) رئوس نقطه مرکزی واقع جلوی وسیله (اجاق ظرفشویی) قرار دارد باید یک محدوده خاص باشد. براساس استانداردهای محیطی حداکثر محیط مثلث اشپزخانه کوچک باید هفت متر اشپزخانه بزرگ هشت متر باشد.در هر اشپزخانه علاوه مراکز فوق الذکر، مراکز دیگری قبیل محل ذخیره کردن مواد غذایی باید نزدیکی محل اماده سازی غذا قرار گیرد نظیر محل قرارگیری مایکروویو باید فاصله 37/5 سانتیمتر پیشخوان صرف غذا بالاتر پایین تر بوده فاصله37/5 سانتیمتری منطقه (مرکز صرف غذا) باشد، محل صرف غذا براساس فضای موجود میزی منظور وسط اشپزخانه نظر گرفته شود پیشخوان اشپزخانه مساله اختصاص یابد.
چیدمان اشپزخانه بهویژه کابینتها، کار پخت پز حد قابلتوجهی اسان میکند. چیدمان بشقاب، لیوان سایر ظروف کابینتها کافی چند نکته کلیدی تجربه مادرانه دقت کنید محیط راحتتری اشپزخانه خود داشته باشید. هر دست ظروفتان مانند لیوان، بشقاب، قابلمه و… یک کابینت مجزا قرار دهید.
بشقابها کابینت نزدیک میز، چاقوها کشو نزدیک کانتر لیوانها کابینت نزدیک یخچال قرار دهید.
یخچال فریزر مانند کابینت طبقهبندی کنید. سبزیجات، میوهها، لبنیات، غذاهای اماده، گوشت مرغ هر کدام یک طبقه قرار دهید روش دسترسی انها سادهتر است.
ظروفی دمدستی نیستند گاه گاه استفاده میکنید، کابینتهایی دسترسی انها سختتر قرار دهید.
هر ششماه یکبار انبارگردانی کنید؛ یعنی وسایل اشپزخانه انبارشده کابینتها بررسی کنید، حتما تعدادی ظرف وسیله غیرضروری دارید میتوانید انباری منتقل کنید. وسایل بیمصرفی کابینتها انبار میشوند، بدون اینکه خانمهای خانهدار متوجه شوند.
وسایلی روزانه استفاده میکنید، کابینتهای دمدستی قرار دهید یک کابینت نگهداری لیوانها، بشقابها سایر ظروف اضافی نظر بگیرید؛ کابینتی شاید گاهگاه سراغ بروید. طبقهبندی فضای بیشـتری کابینتها اختیار دارید وسایل غیرضروریتان مطمئنتر محافظت میشوند.
فروشگاههای لوازم خانگی پلاستیکفروشها میتوانند وسایل مخصوصی جهت طبقهبندی کابینتها کشوها اختیار شما قرار دهند مانند جای قاشق چنگال حتما سری فروشگاهها بزنید.